brnk.hu
  • nor
  • gye

Köszöntő

Tisztelt Olvasó!

A Bogád, Romonya, Nagykozár és Kozármisleny Önkormányzati Területfejlesztési Társulás honlapját böngészi. Az önkormányzati társulás 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy összefogja négy Pécs környéki település szennyvízhálózat-fejlesztéssel kapcsolatos elképzeléseit.

Az önkormányzati társulás 2010-ben Környezet és Energia Operatív Programban nyújtott be pályázatot, a támogatói döntést 2012-ben hozták meg, 2012. november 7-én Budapesten a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központban (NKEK) került sor a támogatási szerződés aláírására.

A négy települési önkormányzat tagságával alakult társulás a pályázat kedvezményezettje, a támogatási intenzitás nyolcvanöt százalék. A hiányzó önerőt további pályázatokkal igyekeztek csökkenteni az önkormányzatok. A más forrásból egyáltalán nem fedezhető önerő összegyűjtésére alakult meg a téli időszak szervező munkáját követően 2013. március 5-én a Bogád-Romonya-Nagykozári Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat. A társulatot a cégbíróság március végén nyilvántartásba vette. Az alakuló közgyűlésen lehatárolásra került az érdekeltségi terület. A területen lévő ingatlanok érdekeltségi hozzájárulás formájában az önerő megfizetésére kötelesek. A lakosság áprilisban és májusban kivetési értesítőket vehetett kézhez településenként háromféle fizetési konstrukcióval.

Három községben új szennyvízhálózat épül, Kozármisleny városában egy új, nagyobb kapacitású gerincvezeték készül Pécs-Nagyárpád irányába. Utóbbi beruházáselem lakossági bekötéseket nem tartalmaz, a víziközmű társulatban így Kozármisleny nem vesz részt. Az önerőt a városi önkormányzat saját erőből biztosítja.

A víziközmű társulati munka kezdeti szakaszával párhuzamosan a vízjogi létesítési engedélyes terven alapuló tenderterv készült. A tenderterv a kivitelezési közbeszerzés alapdokumentuma. A kivitelezésre összeállított ajánlati dokumentációt 2013. májusban kétlépcsős minőségbiztosításra a közreműködő szervezetnek, valamint az irányító hatóságnak benyújtottuk. A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ 2013. júliusban, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzés Felügyeleti Főosztálya 2013. szeptemberben adta jóváhagyását a közbeszerzési dokumentáció tartalmához, a tartalmi megfelelőséget a folyamat végén tanúsítvánnyal igazolják. A kivitelezés közbeszerzési ajánlati felhívása még ősszel megjelenhet, az eljárás hosszától, a lehetséges kivitelezők eljárás során tanúsított magatartásától is nagymértékben függ, hogy a tényleges munkálatok mikor kezdődhetnek. A társulás vezetése reméli, hogy az építés a hosszadalmas előkészítő szakasz után 2014 tavaszán ténylegesen is elindulhat.

A pályázat során megvalósításra kerülő kommunikáció része az a saját honlap, amelyet most Ön is böngész. A társulás törekedni fog arra, hogy saját tevékenységéről és a víziközmű társulattal kapcsolatos tudnivalókról mindig aktuális információkat találjon az oldalon. Reméljük, hogy a honlap elnyeri az Ön tetszését is és gyakran tér vissza látogatóként a társulás világhálón elérhető lapjaira.
 
Üdvözlettel:
Pfeffer József
elnök

Támogatók
Széchenyi 2020
Kapcsolat

Bogád, Romonya, Nagykozár, Kozármisleny Önkormányzati Területfejlesztési Társulás

7742 Bogád,
Kossuth Lajos u. 86.

Tel: +36 72/473-457
E-mail:

Töltés...